29 mei 2020

  Online State of the Art Meeting 2020


  Vanaf woensdag 3 juni vindt u hier de links naar de 3 presentaties van de State of the Art Meeting 2020.

  Online State of the Art Meeting 2020

  woensdag 3 juni 2020


  Hieronder vindt u de links naar de 3 presentaties van de State of the Art Meeting 2020.
  Helemaal onderaan vindt u ook een link naar Survey Monkey, waar u uw naam, RIZIV-nummer en korte beoordeling van alle presentaties kunt invullen om accreditering te krijgen (enkel voor VVGE-leden).

  Uw gegevens worden strikt vertrouwelijk behandeld en enkel ons secretariaat, Mevrouw Katrien Verbessem, heeft toegang tot deze gegevens.

  Chronische ziekten : "Het kleine goede in de zorg"

  Dirk De Wachter, Psychiatrie UPC KULEUVEN

  Dirk De Wachter - Psychiatrie UPC KULEUVEN
  Dirk De Wachter is psychiater en psychotherapeut in het UPC KU Leuven. Hij is expert in systeem- en gezinstherapie en verantwoordelijk voor het dagactiviteitencentrum Sint-Maarten op campus Kortenberg. Aan de KU Leuven is hij verbonden als opleider en supervisor in de gezinstherapie.
  In deze lezing filosofeert hij heel herkenbaar en bruikbaar over de zorg voor de (chronische) patiënt.

  Dirk De Wachter is een veelgeprezen auteur. Hij schreef diverse bestsellers, waaronder het maatschappijkritische Borderline Times, Liefde. Een onmogelijk verlangen? en Museum Dirk De Wachter.

  Patient-Reported Outcomes (PRO's)

  Lieven Pouillon, Imeldaziekenhuis Bonheiden

  Lieven Pouillon - Imeldaziekenhuis Bonheiden
  Dokter Lieven Pouillon is gastroenteroloog in het Imelda Ziekenhuis in Bonheiden.  Zijn speciale interesse gaat uit naar de zorg voor patiënten met inflammatoir darmlijden. Hij heeft zich na zijn opleiding in de gastroenterologie aan de K.U.Leuven verder in de IBD verdiept bij professor Laurent Peyrin-Biroulet in Nancy.
  Collega Pouillon legt uit hoe je met Patient Reported Outcomes de IBD patiënt vollediger benadert en beter behandelt.

  Short Bowel Syndrome

  Tim Vanuytsel, Leuven Intestinal Failure and Transplantation (LIFT) UZ Leuven

  Tim Vanuytsel - Leuven Intestinal Failure and Transplantation (LIFT) UZ Leuven
  Professor Tim Vanuytsel leidt in het UZ Leuven het darmfalen en darmtransplantatie programma (LIFT). Hij specialiseerde zich in deze problematiek in het St. Mark’s Hospital in Londen. In deze speech legt hij zeer helder de problematiek van short bowel uit.

  Bent u lid van de VVGE en wenst u accreditering, klik dan op onderstaande link om uw gegevens en de beoordelingen van de presentaties in te vullen.
  Bent u nog geen lid en wenst u lid te worden, neem dan contact op met Katrien Verbessem (secr(at)vvge.be of 0470 67 06 22).

  Gouden sponsors