You seem to be using an unsupported browser
  Outdated browsers can expose your computer to security risks. To get the best experience using our site, you’ll need to upgrade to a newer browser.
  27 januari 2021

  Hebben arts en patiënt wel vrije wil?


  Webinar Prof. Dr. Victor A.F. Lamme

  Webinar: Hebben arts en patiënt wel vrije wil?

  Woensdag 27 januari 2021, webinar met Prof. Dr. Victor A.F. Lamme


  Vrije keuze voor behandeling en shared decision making zijn belangrijke verworvenheden van de moderne gezondheidszorg. Maar hoe vrij zijn wij eigenlijk in de keuzes die wij maken?

  Victor Lamme laat zien hoe het brein van patiënten en artsen werkt: hoe komen keuzes tot stand in ons hoofd? Hoe worden die beïnvloed door onbewuste emoties, marketing of de omgeving?
  Waarom hebben voorlichting en bewustwording vaak geen zin?

  Leer op welke ‘knoppen’ in het brein van patiënt en arts wordt gedrukt, en lach daarbij ook een beetje om jezelf!
  Prof. Dr. Victor A.F. Lamme


  Victor Lamme
  Victor Lamme is hoogleraar en hersenonderzoeker aan de Universiteit van Amsterdam. Hij publiceerde in tijdschriften als Nature en Science, maar schreef met evenveel plezier populaire bestsellers als ‘De Vrije Wil Bestaat Niet’ en 'Waarom?'.
  Hij weet als geen ander zijn kennis over het brein te vertalen naar de praktijk en is daarom een veelgevraagd gast op podia, in kranten en op radio en TV. Zijn lezingen zitten tjokvol verrassende inzichten en eye-openers voor iedereen die menselijk gedrag effectief wil beïnvloeden.