You seem to be using an unsupported browser
  Outdated browsers can expose your computer to security risks. To get the best experience using our site, you’ll need to upgrade to a newer browser.
  3 oktober 2020

  Presentaties Masterclass Infectiologie 2020


  Vanaf zaterdag 3 oktober kunt u de presentaties bekijken van de online Masterclass 2020 van Jong VVGE.

  Online Jong VVGE Masterclass Infectiologie 2020

  zaterdag 3 oktober 2020


  Hieronder vindt u de links naar de 4 presentaties van de Online Jong VVGE Masterclass 2020.
  Helemaal onderaan vindt u ook een link naar Survey Monkey, waar u uw naam, RIZIV-nummer en korte beoordeling van alle presentaties kunt invullen om accreditering te krijgen (enkel voor VVGE-leden).

  Uw gegevens worden strikt vertrouwelijk behandeld en enkel ons secretariaat, Mevrouw Katrien Verbessem, heeft toegang tot deze gegevens.

  Parasitaire infecties en gastroenterologie

  Steven Declercq, ITG

  Steven Declercq, ITG
  ‘Ik vervolledigde in 2014 een opleiding algemene interne geneeskunde, waarna ik gedurende een 4-tal jaar aan de slag ging bij Artsen Zonder Grenzen. Sedert 2018 werk ik als internist op de reis- en SOA kliniek van het Instituut voor Tropische Geneeskunde, en ben betrokken in operationeel onderzoek naar hepatitis C, ebola en diagnostiek van febriele aandoeningen in subsaharisch Afrika.’

  Samenvatting Parasitaire infecties in de gastro-enterologie:
  Een mooi overzicht over de wondere wereld van de parasieten in ons darmstelsel volgt. Waar ze het liefst huizen en wie ze het liefst vergezellen met nadruk op de diagnostiek in onze dagdagelijkse praktijk. En als je het nu al voelt kriebelen , blijf dan vooral verder kijken.

  SOA‘s en proctologie

  Sabine Allaerd, UZB

  Sabine Allaerd, UZB
  Professor Sabine Allard studeerde af als arts in 2000 aan Vrije Univeristeit Brussel. Ze doctoreerde in 2012 met het proefschrift ‘Feasibility, safety and immunogenicity of a dendritic cell-based immunotherapeutic approach in HIV-1-infected patients’. 
  Vandaag is zij leading lady en kliniekhoofd voor de dienst Interne geneeskunde/Infectiologie van het Universitair Ziekenhuis Brussel. Infectieuze proctologie komt frequent aan bod in de S kliniek, de gespecialiseerde raadpleging voor Seksueel Overdraagbare Infecties (SOI). Hier is multidisciplinair overleg mogelijk met de infectioloog, psycholoog, seksuoloog, dermatoloog en gastro-enteroloog. 
  Zij zal ons wegwijs maken in de Infectieuze Proctologie met praktische benadering van de diagnostiek en behandeling.

  IZgerelateerde infecties bij de gastroenterologische patiënt

  Yves Debaveye, UZL

  Yves Debaveye, UZL
  Professor Yves Debaveye studeerde aan de Katholieke Universiteit Leuven en is verbonden aan het UZ Leuven als intensivist-internist en is er verantwoordelijk voor het infectiebeleid. Zijn academische interesse gaat vooral uit naar levensbedreigende infecties, abdominale transplantatie, leverlijden en antibioticabeleid. Tijdens deze lezing zal hij het hebben over septische shock met een focus op de gastroenterologische patiënt.

  Infectieuze diarree en testing

  Erik Van Wijngaerden, UZL

  Erik Van Wijngaerden, UZL
  Prof. Eric Van Wijngaerden is diensthoofd Algemene Interne Geneeskunde en Infectieziekten in het UZ Leuven (KU Leuven). Hij was laatste auteur van de interuniversitaire beoordeling en update van richtlijnen rond acute diarree en rijkt deze Masterclass aan met een recent overzicht rond infectieuze diarree en testing.

  Bent u lid van de VVGE en wenst u accreditering, klik dan op onderstaande link om uw gegevens en de beoordelingen van de presentaties in te vullen.
  Bent u nog geen lid en wenst u lid te worden, neem dan contact op met Katrien Verbessem (secr(at)vvge.be of 0470 67 06 22).

  Gouden sponsors