You seem to be using an unsupported browser
  Outdated browsers can expose your computer to security risks. To get the best experience using our site, you’ll need to upgrade to a newer browser.
  29 mei 2020

  Presentaties Lentesymposium 2020


  Vanaf zaterdag 30 mei vindt u hier de links naar de 4 presentaties van het Lentesymposium 2020.

  Online Lentesymposium 2020

  Zaterdag 30 mei 2020


  Hieronder vindt u de links naar de 4 presentaties van het Lentesymposium 2020.
  Helemaal onderaan vindt u ook een link naar Survey Monkey, waar u uw naam, RIZIV-nummer en korte beoordeling van alle presentaties kunt invullen om accreditering te krijgen (enkel voor VVGE-leden).

  Uw gegevens worden strikt vertrouwelijk behandeld en enkel ons secretariaat, Mevrouw Katrien Verbessem, heeft toegang tot deze gegevens.

  Nieuwe behandelingen voor IBD

  João Sabino, UZ Leuven

  João Sabino - UZ Leuven

  Dokter Sabino studeerde af als arts aan de Universiteit van Lissabon in 2010 en volbracht zijn specialisatie tot gastro-enteroloog aan de KU Leuven. Hij doctoreerde onder promotorschap van professor Severine Vermeire en professor Jeroen Raes over de rol van het microbioom bij inflammatoire darmaandoeningen (IBD) en is sinds een jaar staflid aan de afdeling Gastro-enterologie van het UZ Leuven met bijzondere interesse in IBD. In die hoedanigheid maakt hij ons tijdens deze lezing wegwijs in het steeds complexer wordende landschap van de IBD therapie. 


  Lever: weefsel of bloed ? Wat is de richting ?

  Hans Van Vlierberghe, UZ Gent

  Hans Van Vlierberghe, UZ Gent

  Professor Hans Van Vlierberghe studeerde aan de UGent en werd opgeleid tot gastro-enteroloog aan het UZ Gent. Hij volgde een bijkomende opleiding leveraandoeningen aan het Royal Free Hospital in Londen, Groot-Brittannië. Zijn academische interesse gaat vooral uit naar de virale hepatitis en hepatocellulair carcinoom. Tijdens deze lezing zal hij het vooral hebben over de evoluties binnen de hepatologische diagnostiek.  Epidemie van eosinofiele oesofagitis

  Arjan Bredenoord, AMC Amsterdam

  Arjan Bredenoord, AMC Amsterdam

  Professor Arjan Bredenoord is een alumnus van de Universiteit Antwerpen, waar hij zijn opleiding tot arts volbracht. Hij promoveerde aan de Universiteit van Utrecht onder de vleugels van professor André Smout en verhuisde na zijn opleiding samen met zijn mentor naar het UAMC te Amsterdam. Sindsdien ontpopte hij zich tot een wereldautoriteit in de oesofagologie, en “key opinion leader” op het gebied van de slokdarmmotiliteitsstoornissen, gastro-oesofageale reflux ziekte en eosinofiele oesofagitis. Dit resulteerde tot heden in maar liefst 247 Pubmed citaties en een recente benoeming tot hoogleraar Maag-, Darm- en Leverziekten. Tijdens deze presentatie zal prof. Bredenoord een samenvatting geven van de laatste inzichten over eosinofiele oesofagitis.


  DIO 2020: Oncologische doorbraak of trage progressie?

  Timon Vandamme, GZA Ziekenhuizen Campus Sint-Vincentius en UZA

  Timon Vandamme, GZA Ziekenhuizen Campus Sint-Vincentius en UZA

  Dokter Timon Vandamme studeerde af als arts aan de Universiteit Antwerpen. Hij voltooit momenteel zijn opleiding tot gastro-enteroloog en digestief oncoloog. Hij profileerde zich tijdens zijn doctoraat en opleiding als NET enthousiast en volbracht een fellowship aan het European NET center of Excellence van het Erasmus MC te Rotterdam, Nederland. Zijn lezing zal zijn favoriete topic overschrijden en brengt een overzicht van de laatste evoluties binnen de behandeling van gastro-intestinale tumoren.


  Bent u lid van de VVGE en wenst u accreditering, klik dan op onderstaande link om uw gegevens en de beoordelingen van de presentaties in te vullen.
  Bent u nog geen lid en wenst u lid te worden, neem dan contact op met Katrien Verbessem (secr(at)vvge.be of 0470 67 06 22).

  Gouden sponsors

  Zilveren sponsors